A paprikát, azaz a Capsicum nemzetséget a burgonyafélék-Solanaceae-családjába soroljuk. Tudományos neve a termése csípős ízére utal (capsis = „csípés”).
HATÓANYAGAI: Szent-Györgyi Albert által felfedezett C vitamin, vagy aszkorbinsav plusz az erek alapi részén az ún. óriás sejtek tartalmazzák a kapszaicint, amitől ízét csípősnek érezzük. Az érett termés a karotinoidok (béta-karotin, kapszantin, kapszorubin, lutein,zeaxantin, kriptoxantin stb.) színező hatása miatt sárga, piros vagy barnáslila (fekete) is lehet. A kapszantin és a kapszorubin a két fő anyag: utóbbi a pirosra érő fajtákban a sárga festékek mennyiségének tízszeresét is elérheti.
Ár:
200 gr. Brutto 2995 Huf + szállítási költség
500 gr. Brutto 7495 Huf + szállítási költség
1000 gr. Brutto 14985 Huf + szállítási költség
1000 gr. Brutto 14985 Huf személyes átvétel esetén