Fűszerpaprika őrlemény ERŐS - Műtrágyamentes

 

A paprikát, azaz a Capsicum nemzetséget a burgonyafélék-Solanaceae-családjába soroljuk. Tudományos neve a termése csípős ízére utal (capsis = „csípés”).

HATÓANYAGAI: Szent-Györgyi Albert által felfedezett C vitamin, vagy aszkorbinsav plusz az erek alapi részén az ún. óriás sejtek tartalmazzák a kapszaicint, amitől ízét csípősnek érezzük. Az érett termés a karotinoidok (béta-karotin, kapszantin, kapszorubin, lutein,zeaxantin, kriptoxantin stb.) színező hatása miatt sárga, piros vagy barnáslila (fekete) is lehet. A kapszantin és a kapszorubin a két fő anyag: utóbbi a pirosra érő fajtákban a sárga festékek mennyiségének tízszeresét is elérheti.

Az alacsony energia- és szénhidráttartalmú, szinte zsírtartalom nélküli növény a vízben oldódó és nem oldódó élelmi rostok mellett A-, B1-, B2-, B6-vitamint is tartalmaz, és a narancsnál háromszor magasabb a C-vitamin-tartalma. 

 

Ár: Bruttó 5460,00 Ft / kg